Mille Fiori bij 999 Games

999 Games heeft de Nederlandstalige versie van Reiner Knizia’s bordspel Mille Fiori uitgeleverd. Het speelbord toont een stad met zes verschillende wijken. Glas is hier het belangrijkste goed. De stadswijken bestaan uit ruitvormige velden, waar de spelers hun gekleurde ruiten plaatsen. Aan het begin van elke ronde krijgt iedere speler vijf handkaarten. Je draft er één, die speel je uit en de rest gaat naar je linkerbuurman. Dit herhaal je tot iedereen nog twee kaarten heeft. Daarvan spelen ze er één uit, de laatste wordt open naast het bord afgelegd. De gekozen kaart bepaalt waar jij jouw ruit op het speelbord plaatst. In de wijken kun je op verschillende manieren punten verdienen. Bijvoorbeeld door groepen van jouw ruiten te vormen, punten te verdienen met het niveau waarop je bouwt, of met de hoeveelheid ruiten in een handelskolom, of door handelsgoederen te verschepen enzovoort. In de wijken kun je bovendien op verschillende manieren bonussen verdienen. De ene soort daalt in waarde naarmate je de voorwaarde later vervult; de andere soort geeft je één extra kaart en daarmee een extra beurt.

Mille Fiori is geschikt voor 2-4 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van 60-90 minuten.

Ik heb vorig jaar een paar keer van de Duitse versie genoten. Dit is een smaakvolle puntensalade, waarbij je elkaar regelmatig kunt aftroeven en het goed inspelen op de extra acties cruciaal is. Tijd om ‘m weer eens uit de kast te trekken.

Meer informatie: