999 Games blijft saboteren

999 Games heeft Saboteur: De Donkere Grot uitgebracht. Dit is een zelfstandig speelbaar vervolg op het populaire kaartspel Saboteur. Twee dwergenteams nemen het tegen elkaar op in de zoektocht naar de uitgang van een ingestorte grot. De teamleden krijgen elk een spelfiguur en een clankaart, die bepaalt of je een trouw clanlid bent of als verrader voor de tegenstander werkt. Je speelt beurtelings een handkaart en beweegt jouw dwerg. Met de kaarten kun je nieuwe routes bouwen, jezelf versterken, monsters uitspelen om andere dwergen te hinderen en uitvogelen waar de uitgang is. Wanneer je de grot verlaat, wordt jouw ware identiteit bekend. Het spel is voorbij wanneer alle leden van een clan de grot hebben verlaten. De clan met het meeste goud wint het spel.

Saboteur: De Donkere Grot is ontworpen door Frederic Moyersoen en geïllustreerd door Alexander Jung. Het spel is geschikt voor 2-8 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van ongeveer 45 minuten.

Meer informatie: