Iron Games komt met Discordia

De Duitse uitgever Iron Games komt eind september met het bordspel Discordia. Langs de oevers van de Rijn ontwikkelen Romeinse buitenposten zich tot steden, die de grens met Germania moeten bewaken. De spelers krijgen als stadhouders de opdracht hun steden te ontwikkelen en de Germanen buiten de deur te houden. De startspeler gooit drie dobbelstenen, legt er één op zijn stadsbord en gebruikt deze voor zijn acties. De medespelers gebruiken de andere stenen. De spelers kunnen eens per jaar de gekozen steen manipuleren. Hoofdacties: stadstegel nemen en aanleggen (schip, kazerne, markt of boerderij); speelfiguren naar stadstegels sturen; je stad uitbreiden; een ster op je ontwikkelingsspoor leggen en de bonus pakken; nieuwe sterren nemen. Er zijn ook nevenacties waarmee je onder voorwaarden extra speelfiguren kunt inzetten, privileges of andere bonussen kunt incasseren of decreten kunt vervullen. Na vier jaar is de winnaar bekend, maar wanneer iemand al zijn speelfiguren weet in te zetten wint hij het spel voortijdig. Het spel bevat een solovariant waarbij je dit voortijdige einde nastreeft.

Discordia is ontworpen door Bernd Eisenstein en geïllustreerd door Lukas Siegmon. Het spel is geschikt voor 1-4 spelers vanaf twaalf jaar en heeft een speelduur van 70+ minuten. Je kunt het spel met korting en exclusieve promo’s voorbestellen; afhalen op SPIEL ’22 is mogelijk.

Meer informatie: