Operation Cuckoo bij Jolly Dutch

De Nederlandse uitgever Jolly Dutch komt eind september met het abstracte tweepersoonsspel Operation Cuckoo. Je speelt een koekoek die in een vreemd nest is gedropt. Het speelbord bestaat uit zeskantige velden. Aan het begin plaats jij jouw drie vogels (een koekoek en twee kleine karekieten) op jouw drie startvelden en jouw veertien eieren op de rijen ervoor. Op de achterkant van het speelbord kun je met een andere startopstelling spelen.

Speelstukken moeten altijd naar voren bewegen; de eieren één veld, de vogels maximaal twee velden in een rechte lijn. Je beweegt naar een leeg veld of een veld met een vijandelijk speelstuk. Laatstgenoemde zet is verplicht wanneer dit kan. Dan sla je het vijandelijke stuk en neem je zijn plaats in. Je kunt het spel op vier manieren winnen: 1) zorg dat al jouw speelstukken behalve jouw eigen koekoek worden geslagen; 2) sla de vijandelijke koekoek; 3) bereik met jouw eigen koekoek een van de drie startvelden van je tegenstander; 4) je tegenstander komt met een ei of een karekiet op een van jouw startvelden, waardoor dit stuk niet meer kan worden geslagen.

Operation Cuckoo is ontworpen door Dennis Harmsen en Esmée Spaargaren en geïllustreerd door Gustavo Furstenau. Het spel is geschikt voor twee spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van 15-45 minuten (afhankelijk van het speelbord).

Meer informatie: