Dobbelen en vouwen

999 Games heeft vandaag het roll & write spel Dobbel Vouwen uitgebracht. Dit is een ontwerp van Klaus-Jürgen Wrede (de auteur van de tophit Carcassonne) en Ralph Querfurth (co-auteur van meerdere Exit titels). De actieve speler gooit twee dobbelstenen en kiest er één. Zijn medespelers mogen de andere steen gebruiken. De dobbelworp bepaalt hoeveel kruisjes je vanaf een “start-eind-punt” precies in een rechte lijn moet zetten. Het laatst veld omcirkel je, waardoor dit een nieuw “start-eind-punt” wordt. Met een dobbelresultaat met dubbele cijfers zet je twee rijtjes. Met een route van kruisjes probeer je als eerste de vijf doelsymbolen op jouw vel te verbinden, waarbij alle hoeken zijn gevouwen. De meeste doelsymbolen staan op de achterkant van je vel. Dus moet je de hoeken omvouwen om ze te bereiken. Hoe meer smileys je aankruist, des te groter de vouw. Een grote vouw kost je meer tijd, maar levert ook een aantrekkelijke bonus op (+1 op de steen of keuzerecht).

Het spel bevat meerdere vellen met andere levels en hun bijzonderheden. Het regelboekje sluit af met een solovariant.

Dobbel Vouwen is geschikt voor 1-4 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 20 minuten.

Meer informatie: