Candy Lab bij Geronimo

Geronimo Games meldt dat de Nederlandstalige editie van Candy Lab in de winkels ligt. In Candy Lab kruip je in de huid van een snoepfabrikant. Op tafel liggen 27 plastic snoepstaafjes in een aansluitende rij en een willekeurige volgorde. Iedere speler start met een hand bestellingkaarten. De overige bestellingkaarten vormen de trekstapel, waarvan telkens drie kaarten open worden gelegd. De actieve speler voert één van drie mogelijke acties uit: bestellingkaarten voltooien, kaarten kopen of een kaart krijgen. Om een bestellingkaart te voltooien, speel je deze uit en neem je de bijpassende aansluitende snoepcombinatie uit het aanbod. Vervulde bestellingen en gepakte snoepstaafjes leveren punten op. Elk staafje heeft ook nog een effect (bijv. kaarten of snoepstaafjes van je tegenstanders afnemen/omruilen). Je mag gepakte snoepstaafjes terugleggen om nieuwe bestellingkaarten te kopen. Kun je geen bestelling voltooien of kaarten kopen, word je getroost met een gratis kaart. Het spel eindigt wanneer het laatste snoepstaafje is gepakt of de trekstapel is verbruikt. De speler met de meeste punten wint.

Candy Lab is een ontwerp van Thomas Danede. Het spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van 15 minuten.

Meer informatie: