Op reis met Marco Boono

999 Games heeft vandaag Marco Boono aangekondigd, een voor Nederland nieuwe uitbreiding van het kaartspel Boonanza. Deze bewerkte heruitgave van Bohnröschen is ontworpen door Uwe Rosenberg en geïllustreerd door Björn Pertoft. Marco Boono wordt op of omstreeks 1 februari verwacht.

Ook nu draait het om bonenteelt, -oogst en -handel. Deze uitbreiding introduceert opdrachtkaartjes, die als handelsroute tussen de startkaart (Venetië) en de finish (een gouden rank) worden neergelegd. Voor elke stap voorwaarts moet je de afgebeelde opdracht vervullen. Voorbeelden van opdrachten: een bepaalde bonensoort verzamelen of een oogst verkopen voor drie munten of meer. Je kunt wat sneller vooruit door geld in te leveren, maar dit kost je wel winstpunten. Het bereiken van de finish luidt het einde van het spel in. Deze uitbreiding bevat ook regels voor twee spelers en een solovariant.

Meer informatie: