999 Games schrijft een Wonderboek

999 Games heeft vandaag een bijzonder spel uitgebracht. In het coöperatieve avonturenspel Wonderboek wordt het driedimensionale speelveld gevormd door een ‘pop-up-boek’, dat zes scenario’s bevat. In dit spel voor 1-4 spelers onderzoekt een groepje tieners een magische wereld. Elk scenario bestaat uit een deck met voorgesorteerde kaarten, die de spelregels, de verhaallijn en de uitdagingen bevatten.

Elk scenario ontdek je een nieuw deel van de 3D-speelwereld. Beginnend met de eerste kaart ontvouwt zich gaandeweg het verhaal. De kaarten tonen het doel dat de spelers moeten bereiken en hoe de beurten van de spelers en de vijanden plaatsvinden. Elke held kan drie acties per beurt uitvoeren, waaronder bewegen en vechten. De helden gebruiken hun specifieke vaardigheden, verzamelen magie om speciale acties uit te voeren en reageren op de kaarten en de pop-ups. Nadat alle spelers hebben gehandeld, bepaalt een drakenkaart hoe de vijanden bewegen, aanvallen, zich vermenigvuldigen of andere streken uithalen.

Wonderboek is een ontwerp van Martino Chiacchiera en Michele Piccolini. Het spel is geschikt voor 1-4 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van 60-90 minuten.

Wonderboek op het Spellenspektakel

Meer informatie: