Oriflamme: Oproer is verkrijgbaar

Geronimo Games heeft eind vorige week de Nederlandstalige versie van Oriflamme: Oproer uitgegeven. Dit is een zelfstandig speelbare uitbreiding van het kaartspel Oriflamme. Je kunt de kaarten uit beide sets ook combineren. Oproer introduceert elf volledig nieuwe actiekaarten. Iedere speler begint met een set van tien personage- en/of actiekaarten in zijn hand, waarvan hij er blind drie verwijdert. Elke kaart heeft een unieke actie, van het verzamelen van extra invloed tot het uitschakelen van een andere kaart/personage. In hun beurt spelen de spelers één kaart gedekt op tafel, links of rechts aan de rij. Wanneer iedere speler een kaart heeft gelegd, wordt de rij in spelersvolgorde afgehandeld. De eigenaar van de kaart kiest of hij de kaart gedekt laat en zo een punt verdient, of dat hij deze omdraait en de actie uitvoert. Wanneer de spelers nog maar één kaart over hebben, worden de punten geteld en is de winnaar bekend.

Oriflamme: Oproer is een ontwerp van Adrien en Axel Hesling. Het spel is geschikt voor 3-5 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van 15-30 minuten.

Meer informatie: