Blast van White Goblin Games

White Goblin Games heeft deze week Scott Almes‘ tweepersoons slagenspel Blast uitgebracht. Er liggen vijf planeten op tafel, die tijdens het spel van en naar de spelers schuiven. Er zijn drie posities: tegenstander, neutraal en jezelf. Een planeet aan jouw kant is één punt waard. Je duelleert met 44 factiekaarten. Elke factie bestaat uit 11 speelkaarten (waarde 0-10) en heeft een speciale – verplichte of vrijwillige – eigenschap. Iedere speler krijgt een hand van 15 kaarten. Daarna is het nivelleren geblazen. De spelers tellen hoeveel punten ze bezitten. De sterkste moet het verschil aan hoge kaarten aan de zwakste geven, die net zoveel kaarten naar keuze moet teruggeven.

Vervolgens worden de slagen gespeeld. De speler die uitkomt speelt kaarten conform de eisen van de gekozen planeet (bijv. een paar of een trio of een straatje van drie kaarten). De tegenstander mag passen of een hogere legale set kaarten spelen enzovoort. De winnaar verschuift de planeet één stap naar zijn kant. De ronde is meteen voorbij wanneer een speler zijn laatste handkaart heeft gespeeld. Deze speler krijgt een ster, die één winstpunt waard is. Wanneer een speler zeven punten bezit, is de winnaar bekend. Het spel is geschikt voor twee spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 15 minuten. In het eerste kwartaal van 2022 verschijnt de eerste uitbreiding Perilous Planets.

Ik ben eerlijk gezegd geen fan van Claim van dezelfde auteur, maar dit tweepersoons slagenspelletje ziet er op het eerste gezicht interessant uit. Ik zet Blast op het verlanglijstje voor mijn volgende bezoek aan Spellenpoort Amersfoort.

Meer informatie: