Spiel 2021: Lisbon Tram 28

De Portugese uitgever Mebo Games presenteert op Spiel 2021 het bordspel Lisbon Tram 28. Je vindt deze uitgever in hal 5, stand 5D122. In dit spel rijd je met een tram door Lissabon en vervoer je passagiers naar verschillende monumenten. De actieve speler kiest twee van vier actiemogelijkheden. 1) Je tram bewegen tot de volgende halte (met passagiers of een monument). Hiertoe moet je een ticket afleggen (met meer tickets van dezelfde kleur kun je met één actie meerdere bewegingen doen). Behalve bij Rossio mag er maar één tram per halte staan. Ze mogen elkaar ook niet inhalen, maar je mag de meegeleverde bel laten rinkelen om een of meer trams naar de volgende halte te duwen (waarna alle betrokken trams één gratis ticket krijgen). 2) Passagiers bij een halte laten instappen. Je laat de hele groep instappen door tickets in de desbetreffende kleur(en) af te leggen. Je kunt de bel laten rinkelen om op de gok één extra passagier uit de zak toe te voegen aan de groep. Foute kleur? Pech gehad! 3) Passagiers bij een monument laten uitstappen. Je claimt een monumentkaart door het/de juiste aantal/kleur uit te laten stappen. 4) Een bonus activeren. Dit doe je door bij een bonushalte te stoppen, drie tickets in deze kleur af te leggen en de bonusmarker op je bord te plaatsen. Voorbeelden van bonussen: extra zitplaatsen, extra actie, extra beweging. Aan het einde van je beurt trek je vier nieuwe tickets. Het plaatsen van de laatste monumentkaart activeert het einde. Dan krijg je punten voor je monumentkaarten en voor de links tussen deze kaarten.

Lisbon Tram 28 is een ontwerp van Pedro Santos Silva. Het spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van 45-60 minuten.

Meer informatie: