Spiel 2021: Hans im Glück

Hans im Glück distribueert zijn spellen tegenwoordig via Asmodee, maar is gelukkig niet meegegaan in het wegblijven van Spiel. Je vindt deze uitgever in een aantal stands op Spiel 2021. Het Kennerspiel des Jahres Paleo wordt gedemonstreerd in stand 1C123. De uitbreiding Ein neuer Anfang ligt op tafel in stand 2B110. Het twintigjarige jubileum van Carcassonne wordt gevierd met een reuzenversie in de Galeria (stand GA59). Het vijftiende WK Carcassonne vindt plaats in Saal Europa. En last but not least kun je in stand 3B113 terecht voor Ultimate Railroads, de ‘big box’ versie van Russian Railroads.

Paleo – Ein neuer Anfang bevat een nieuw basisdeck, een doorontwikkeld mensendeck en zes nieuwe avonturen, die je kunt combineren met de modules uit het basisspel. In deze uitbreiding kun je een kleine nederzetting stichten. Door de opbrengsten van landbouw en veeteelt ben je niet meer volledig afhankelijk van de jacht. Maar het leven in de steentijd is nog steeds niet zonder gevaar, er wachten nieuwe uitdagingen op de spelers. Je verkent de jungle en besneeuwde bergketens, betreedt een bijzondere droomwereld en ontsnapt aan een dodelijke vulkaan. Spelauteur Peter Rustemeyer tekent ook voor deze uitbreiding. Meer informatie: Paleo recensiePaleo Trailer.

Ultimate Railroads is de big box editie van het uitstekende worker placement bordspel Russian Railroads. Dit spel van Helmut Ohley en Leonhard Orgler won in 2014 de Deutsche SpielePreis. Deze box bevat alles wat van Russian Railroads is verschenen: het basisspel, German Railroads en de nieuwe print-and-play uitbreiding Die Werklok. Het spelmateriaal is opgepoetst en strategische elementen zijn een beetje aangepast. De uitbreiding Asian Railroads is nieuw. Laatstgenoemde bestaat uit twee modules, nieuwe spelertableaus en een nieuw industriebord. Meer informatie: Russian Railroads recensie.

Meer informatie: