The Smoky Valley bij Spielworxx

De Duitse uitgever Spielworxx heeft vandaag de voorbestelling van het nieuwe bordspel The Smoky Valley geopend. De spelers zijn investeerders in de Noord-Amerikaanse stad Griffintown in de negentiende eeuw. Hier is onlangs een kanaal in gebruik genomen. De transportmogelijkheden en waterkracht geven de industriële en economische ontwikkeling van de stad een impuls. Je bouwt fabrieken, produceert en verwerkt goederen, verkoopt ze lokaal of exporteert ze naar elders en je verbreedt en moderniseert het kanaal. Daarnaast moet je aandacht besteden aan de verbetering van de levensstandaard van de burgers. Als jouw acties bij hen in goede aarde vallen, kun je zomaar burgemeester worden. Vanuit dit ambt kun je de prioriteiten van de stad in de goede richting duwen.

The Smoky Valley is het tweede spel in de Griffintown reeks van Claude Sirois. Spel nr. 1 is The Grand Trunk Journey. The Smoky Valley is geschikt voor 2-4 spelers vanaf twaalf jaar en heeft een speelduur van ongeveer 75 minuten. Het spel wordt in januari 2022 verwacht.

Je kunt het spel voorbestelen via: