Winnaars IGA 2021

De jury van de International Gamers Awards heeft vandaag de winnaars van de verkiezing van 2021 bekendgemaakt. Deze internationale spellenverkiezing wordt georganiseerd door een jury met spellenkenners uit tal van landen. Dit jaar is de tweepersoonscategorie teruggekeerd en is een solocategorie toegevoegd. Er zijn dit jaar dus drie winnaars, met een dubbelslag voor CGE.

  • De winnaar in de categorie spellen voor meer spelers is Lost Ruins of Arnak van Michaela Štachová en Michal Štach, uitgegeven door Czech Games Edition (bij ons door White Goblin Games).
  • De winnaar in de categorie spellen voor twee spelers is My City van Reiner Knizia, uitgegeven door Kosmos (bij ons door 999 Games).
  • De winnaar in de categorie solitaire spellen is Under Falling Skies van Tomáš Uhlíř, uitgegeven door Czech Games Edition.

Commentaar: de jury heeft deze jaargang uitstekend werk geleverd, dit zijn stuk voor stuk mooie en waardige winnaars. Ik heb Arnak en Under Falling Skies vaak op tafel gehad. Bij My City was het tot nu toe nog een beetje pootje baden in de stadsvijver, maar die pak ik binnenkort weer op. Ik feliciteer de auteurs en uitgevers met de winst.

Meer informatie: