Word jij de koning van de vallei?

The Game Master brengt komende donderdag het nieuwe spel King of the Valley uit. In dit spel proberen de spelers te worden wat de titel ze belooft. Aan het begin vorm je een vallei van 25 karaktertegels (in een 5×5 raster) en een heuvel met toekomstige bewoners van de vallei. Elke beurt bestaat uit vier fasen. Aan het begin van je beurt mag je één onderdaan van de heuvel rekruteren voor 2-10 goud, afhankelijk van zijn of haar positie. Vervolgens verplaats jij jouw koningsfiguur in een rechte lijn in een willekeurige richting door de vallei om één of meer onderdanen of specialisten te verzamelen. Je mag in jouw beurt alleen dezelfde soorten karakters pakken. Tegels met een vijandelijke koning erop kun je wel passeren, maar niet pakken. Onderdanen verzamel je in de juiste kolommen van jouw kasteel (een hofnar is – hoe kan het ook anders – een joker). Bij een specialist voer je de bijpassende actie uit en leg je de tegel af. Er zijn drie soorten specialisten: tovenaar (ruil een onderdaan uit jouw kasteel met de heuvel), priester (meer bewegingsruimte voor jouw koningsfiguur) en belastinginner (goud innen).

In de derde fase mag je een complete set van vijf onderdanen met verschillende invloedwaarden inleveren voor een koninkrijkbonus (meteen vijf goud en vijf punten aan het einde). In de vierde fase vul je de vallei aan vanaf de heuvel, waarbij je zelf mag kiezen vanuit welke kolom. Het einde van het spel wordt ingeluid wanneer de heuvel niet meer kan worden aangevuld. Dan tel je de punten voor je onderdanen, koninkrijkbonussen, goud en bonussen voor ridderordes en koppeltjes.

King of the Valley is een ontwerp van Hans van Tol. Het spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van 40-60 minuten. Het spel is te spelen op Spiel ‘21 (stand 3G101) en het Spellenspektakel.

Meer informatie: