Ice Floes & Foes op Kickstarter

De Nederlandse uitgever Keep Exploring Games heeft vandaag een Kickstarter gelanceerd voor het familiespel Ice Floes & Foes. Dit behendigheidsspel is een ontwerp van de bekroonde Nederlandse spelauteurs Kees Meis en Dennis Merkx. Een rond speelbord is gevuld met grillig gevormde ijsschotsen, jagers, zeehonden, boten en walvissen. De spelers proberen de dieren te beschermen door de jagers en boten te verjagen. De actieve speler moet in zijn beurt één voor één drie nieuwe ijsschotsen in een rechte lijn volledig op het bord schuiven. Wanneer je een nieuwe schots op het bord duwt, valt er verderop iets vanaf. Wanneer dat walvissen of zeehonden zijn, eindigt je beurt voortijdig. Boten en jagers zijn goed voor winstpunten; je hebt er vijf nodig om te winnen.

Ice Floes & Foes is geschikt voor 2-6 spelers vanaf zes jaar en heeft een speelduur van 15-30 minuten. Het spel kent twee versies. De basisversie heeft kartonnen schotsen, boten en walvissen. In de luxe versie zijn ze van acryl. De Kickstarter loopt tot 29 juli 2021. Bij succes wordt het spel naar verwachting in januari 2022 geleverd.

Meer informatie: