King Fridge op Kickstarter

De Nederlandse uitgever GoatLab Games heeft vandaag een Kickstarter gelanceerd voor het kaartspel King Fridge. Dit spel is een ontwerp van de vier vrienden Dennis, Sjoerd, Niels en Koen. Je begint het spel met vier dichte koelkastkaarten, waarvan je er twee mag bekijken. In je beurt pak je een koelkast van de trek- of de aflegstapel. Een koelkast van de aflegstapel ruil je blind met een eigen koelkast. Een koelkast van de trekstapel kun je ook ruilen of meteen afleggen. Elke koelkastkaart bestaat uit een gerecht met een vast aantal strafpunten en een allergie.

Als je weet welke koelkastkaart welk gerecht bevat, kun je in en buiten je beurt koelkastkaarten dumpen nadat een kaart wordt afgelegd. Dit doe je door een koelkastkaart er snel bovenop te leggen. Dumpen mag alleen bij een gelijk gerecht en wanneer je snel genoeg bent. Daarna moeten de dumper en de aflegger de bijbehorende actie uitvoeren (een mix van koelkasten bekijken en kanskaarten pakken). Vanaf je derde beurt kun je de ronde beëindigen door King Fridge claimen. Alle andere spelers spelen dan nog één beurt. Dan tel je de punten op jouw koelkastkaarten. Voor elke koelkastkaart met jouw allergie krijg je vijf extra punten. Kanskaarten kunnen de score beïnvloeden. Heb je niet de laagste score, krijg je er punten bij. Heb je wel de laagste score, trek je vijfmaal het aantal spelers aan punten van je score af. Je wint wanneer je na drie rondes de minste punten hebt.

King Fridge is geschikt voor 2-6 spelers vanaf zeven jaar en heeft een speelduur van 20-30 minuten. De Kickstarter loopt tot 15 juli, het spel wordt naar verwachting in december 2021 uitgeleverd.

Meer informatie: