Dragomino Kinderspiel des Jahres 2021

Vandaag is Dragomino uitgeroepen tot het Duitse Kinderspiel des Jahres 2021. Dragomino is ontworpen door Bruno Cathala, Marie Fort & Wilfried Fort, geïllustreerd door  Maëva da Silva & Christine Deschamps en uitgegeven door Blue Orange. In deze zelfstandige kinderversie van het spelsysteem van Kingdomino vormen de spelertjes een landschap met dominotegels. Bij gelijke soorten worden ze beloond met een drakenei, waarmee ze punten kunnen verdienen. Het spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf vijf jaar en heeft een speelduur van ongeveer 15 minuten. Dit is de tweede grote prijs voor Dragomino, na de winst van de kindercategorie van de Franse spellenprijs As d’Or in februari.

De overige genomineerden waren Fabelwelten (ook van Marie Fort & Wilfried Fort) en Mia London van Antoine Bauza & Corentin Lebrat.

Dragomino is ongetwijfeld een prima kinderspel, dat deze prijs vast zal verdienen. Toch voelt de blauwe bekroning van deze bewerking van het spelprincipe van de rode winnaar van 2017 toch een beetje als creatieve armoe.

Meer informatie: