De Crew – Missie Diepzee duikt op

999 Games heeft deze week De Crew – Missie Diepzee uitgeleverd. Dit spel is voorlopig alleen verkrijgbaar in de speciaalzaken. De Crew – Missie Diepzee is de opvolger van het in Duitsland en Nederland bekroonde coöperatieve slagenspel De Crew. Ook nu is het zaak om de juiste slagen bij de juiste medespelers te krijgen. De spelers spelen een reeks missies met steeds uitdagender opdrachten. De basis is bekende kost voor ervaren kaartspelers: je moet kleur bekennen, de hoogste kaart in de juiste kleur wint de slag, de troef (duikboot) is net even wat beter. De uitdaging zit ‘m in de opdrachten, die bepalen dat de desbetreffende spelers bepaalde kaarten moeten winnen. De uitdaging wordt vergroot omdat je maar zeer beperkt mag communiceren. Je mag namelijk niets vertellen over jouw kaarten. Communicatie doe je met een fiche, waarmee je één keer per missie aangeeft wat jouw hoogste of laagste kaart van een kleur is, of dat je maar één kaart van die kleur hebt. Daartoe leg je één handkaart open voor je op tafel en markeer je één van de drie genoemde opties. Deze kaart geldt overigens nog steeds als een handkaart. Maar liefst zesennegentig nieuwe opdrachtkaarten zorgen voor afwisselende uitdagingen richting de zeebodem.

Die Crew – Mission Tiefsee is een ontwerp van Thomas Sing. Het spel is geschikt voor 2-5 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van ong. 20 minuten.

De Crew is een aanrader voor liefhebbers van slagenspellen. Dit geldt ongetwijfeld ook voor deze opvolger, al is het alleen maar door de leuke nieuwe opdrachtsoorten. Laat je niet afschrikken door het coöperatieve aspect, dit combineert namelijk uitstekend met de finesses van het betere slagenspel. Als bijvangst kun je onervaren spelers kennis laten maken met de charmes van dergelijke kaartspellen. Mooi dat deze topper is voorzien van vers speelplezier.

Meer informatie: