Vierklapper 999 Games bij Speelgoed v/h Jaar

Vanmiddag zijn de winnaars van de verkiezing Speelgoed van het Jaar 2020 bekendgemaakt. Jörgen Raymann verzorgde de bekendmaking en videogesprekken met de vertegenwoordigers van de winnende firma’s. Vanwege de corona-maatregelen vond de bekendmaking dit jaar plaats in een zeer beperkt gezelschap in Amsterdam. Dit gebeurde in samenwerking met Swazoom, een welzijnsorganisatie die zich inzet voor gelijke kansen voor alle kinderen, jongeren en bewoners in Amsterdam-Zuidoost. Dit jaar hebben 8.500 stemmers in totaal circa 38.000 stemmen uitgebracht.

Jörgen Raymann in gesprek met Michael Bruinsma

De winnaars van 2020:

  • 0 t/m 3 jaar: SmartMax My First Sounds Senses (Smart)
  • 4 en 5 jaar: Jaak en de Bonenstaak (Smart).
  • 6 en 7 jaar: LEGO Super Mario: Avonturen met Mario starter set (LEGO).
  • 8 en 9 jaar: L.A.M.A. (999 Games).
  • 10 en 11 jaar: De Zoektocht naar El Dorado (999 Games).
  • 12 t/m 17 jaar: Stay Cool (999 Games).
  • 18 plus: De Crew (999 Games).

Commentaar: dit is een prachtig resultaat voor 999 Games, waarmee ik hen van harte feliciteer. Uiteraard ook felicitaties voor de andere winnaars. Michael Bruinsma heeft al dertig jaar een neusje voor goede spellen. Leuk dat dit weer eens nadrukkelijk wordt gewaardeerd. Stay Cool ken ik nog niet, maar L.A.M.A., El Dorado en De Crew zijn ook favorieten op mijn speeltafel.

Meer informatie: