Dale of Merchants 3 met korting

Terwijl uitgevers als 999 Games en White Goblin Games vooral proberen om de euro’s van consumenten – met een dubbele winstmarge – rechtstreeks in hun eigen webshops te vangen, lanceert HOT Games de binnenkort verwachte Nederlandstalige editie van Dale of Merchants 3 via een actie voor spelers en spellenwinkels. Bestel het spel voor € 15,00 i.p.v. € 19,99 door een e-mail te sturen naar worldboardgames@gmail.com (o.v.v. jouw naam en je lokale spellenwinkel), dan zorgen zij ervoor dat jouw exemplaar bij die spellenwinkel terechtkomt.

Dale of Merchants 3 is een zelfstandig speelbaar spel met zes nieuwe decks, die je ook kunt combineren met de eerste twee Dale of Merchants spellen. Het spelmateriaal bestaat uit zes sets met snoezige diersoorten. Elke set bevat vijftien kaarten (waarde 1-5). Daarnaast zijn er twintig junkkaarten en een speciale dobbelsteen. Je speelt het spel met één diersoort meer dan het spelersaantal. Van elke gekozen diersoort krijgt iedere speler één kaart met de waarde 1, Dit wordt met junkkaarten aangevuld tot een deck van tien kaarten. De overige dierkaarten vormen een marktstapel, waarvan er vijf open op een marktbord worden aangeboden. Tijdens het spel koop je betere kaarten, waarmee je allereerst jouw deck versterkt, maar waarmee je uiteindelijk op tafel acht marktkramen moet vormen om het spel te winnen. Deze marktkramen bestaan uit kaarten van dezelfde kleur en een oplopende totale waarde (van 1 – 8). De dierensets hebben elk een eigen karakter, waardoor de gekozen mix de aard van de komende pot bepaalt. De verschillende speelstijlen zorgen voor variatie.

Dale of Merchants 3  is een ontwerp van Sami Laakso. Het spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van ongeveer 30 minuten.

Meer informatie: