Perfect Earth: Orangutans op Kickstarter

De Nederlandse uitgever Perfect Earth maakt digitale en traditionele spellen voor kinderen (en families) over het thema natuur en klimaat. Leuke spellen waarmee kinderen iets kunnen ontdekken over de uitdagingen van specifieke natuurgebieden en/of diersoorten. Het nieuwste bordspel heet ‘Perfect Earth: Orangutans’. Hiervoor is deze week een Kickstartercampagne gestart. Als de campagne succesvol is, worden de spellen nog voor Sinterklaas uitgeleverd.

In het regenwoud van Borneo is een groot stuk oerwoud gekapt. Het enige wat de houthakkers hebben laten staan, is een groepje doerianbomen. Orang-oetans zijn verzot op doerians. Door het regenwoud weer laten groeien, kunnen de orang-oetans al slingerend weer bij de doerianbomen komen. De spelers doen dit vanuit een eigen startpositie, met ieder een eigen groep orang-oetans. Iedere speler helpt zo het regenwoud te herstellen. Er zijn alleen niet genoeg doerians voor alle orang-oetans, dus het wordt een race om als eerste bij de vruchten te komen. Je kunt samenwerken, maar het de andere spelers ook een beetje lastig maken.

Aan het begin van je beurt gooi je een dobbelsteen met actiesymbolen. De actiemogelijkheden zijn: een orang-oetan (ver)plaatsen, een nieuwe regenwoudtegel leggen (er zijn vier soorten, waaronder een afschrikwekkende slang), of een tegel verschuiven. Bij één van de ogen mag je een actie kiezen. Het spel is voorbij wanneer alle doerianbomen zijn bezet. Dan wint de speler met de meeste orang-oetans op een doerianboom. Zodra een speler meer dan de helft van de doerianbomen in het spel bezet, heeft deze speler meteen gewonnen. Het spel bevat een variant waarbij je de doerianvruchten naar de rand van het speelbord moet brengen, vijgen extra energie geven en een tijger voor overlast zorgt. Als bonus bevat het speelbord een zoekplaat en het regelboek een uitleg over de afgebeelde planten en dieren.

Perfect Earth: Orangutans is geschikt voor 2-6 spelers vanaf zeven jaar en heeft een speelduur van 20-3o minuten.

Meer informatie: