Spellenspektakel 2020 afgelast

Het Spellenspektakel gaat dit jaar niet door. De organisatoren vinden het ontzettend jammer, maar door de COVID-19 situatie zien ze helaas geen andere optie. Het is erg lastig om voldoende afstand te houden wanneer je gezellig met elkaar een spelletje speelt. Het borgen van een veilige afstand en een dito binnenklimaat is des te ingewikkelder wanneer je met duizenden spelers tegelijk in dezelfde ruimte bent. Ik vind dit daarom een verstandig besluit, dat getuigt van respect voor bezoekers, standhouders en medewerkers. Zowel ten aanzien van de veiligheid als het tijdig verschaffen van duidelijkheid.

De organisatoren hebben verschillende alternatieve scenario’s overwogen, zoals een kleinere editie of een versie met tijdslots. Maar ook dan kunnen ze niet garanderen dat je als bezoeker veilig en ontspannen kunt genieten van voldoende nieuwe bordspellen. Belangrijke standhouders zijn ongetwijfeld zeer terughoudend en daarnaast is niet uit te sluiten dat het evenement last-minute alsnog afgelast moet worden als de overheidsmaatregelen onverhoopt weer worden aangescherpt.

De organisatoren richten zich vanaf nu volledig op de editie van 2021. Laten we hopen dat we tegen die tijd zonder pandemische zorgen aan de speeltafels van een groots spellenevenement kunnen zitten. De plannen voor een groter en mooier Utrechts Spellenspektakel zullen met een beetje rijping alleen maar beter gaan smaken. Ik verheug me erop.

Meer informatie: