Aqualin, een zee voor twee

999 Games komt eind september met het tweepersoonsspel Aqualin. Het speelbord is een abstracte weergave van een koraalrif met zesendertig velden. De zesendertig kunststof speelstenen tonen zes soorten zeedieren in zes verschillende kleuren. Deze stenen worden aan het begin van het spel goed geschud en gedekt op tafel gelegd. Zes open stenen vormen het gezamenlijke aanbod voor de spelers. Het is de bedoeling om grote groepen van gelijksoortige stenen te vormen. De ene speler doet dat met de kleuren, de andere speler met de diersoorten.

De spelers zijn afwisselend aan de beurt en spelen door tot het speelveld volledig is gevuld. De actieve speler mag aan het begin van zijn beurt één steen op het bord verschuiven. Deze steen beweeg je in zijn eigen rij of kolom tot je op een andere steen of de rand stuit. Hiermee kun je bijvoorbeeld een groep van de tegenstander splitsen. Vervolgens kies je een nieuwe steen uit het open aanbod en plaats je deze op een leeg veld op het bord. Dit hoeft niet aangrenzend. Ten slotte vul je het open aanbod aan met een nieuwe steen. Aan het einde van het spel krijgen de spelers punten voor hun groepen van orthogonaal aangrenzende stenen. De waarde stijgt progressief; een duo levert één punt op, een groep van zes is goed voor vijftien punten.

Aqualin is ontworpen door Marcello Bertocchi en geïllustreerd door Sophie Rekasowski. Het spel is geschikt voor twee spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van ongeveer 20 minuten.

Meer informatie: