Winnaars Speelgoed van het Jaar 2019

Vanmiddag zijn in het Amsterdamse NEMO Science Museum de winnaars van het Speelgoed van het Jaar 2019 bekendgemaakt en gehuldigd. Chazia Mourali leidde de bijeenkomst in en begeleidde de huldiging van de winnaars. Speelgoed van het Jaar is een publieksverkiezing. Dit jaar hebben 9.150 stemmers de uitslag bepaald (in 2018 deden circa 6.000 stemmers mee).

Chazia Mourali trapt af

De winnaars van 2019 zijn:

  • Categorie A (0 t/m 3 jaar): ZoomiZooz Klim Verken Boomhuis (VTech Electronics)
  • Categorie B (4 en 5 jaar): Smart Farmer (Smart)
  • Categorie C (6 en 7 jaar): Lynx (Identity Games)
  • Categorie D (8 en 9 jaar): Newbury Haunted High School (Lego)
  • Categorie E (10 en 11 jaar): De Kwakzalvers van Kakelenburg (999 Games)
  • Categorie F (12 t/m 17 jaar): Rolit (Goliath)
  • Categorie G (18+): Escape Room The Game: 2 Players (Identity Games)

alle winnaars van 2019

Commentaar: het was een geslaagde bijeenkomst, vooral door de aanwezigheid van tientallen enthousiaste kinderen en de leuke manier waarop hiermee werd omgegaan. Zoals gebruikelijk zijn de winnaars een mix van spellen en speelgoed. Bij een deel van de winnende spellen spat de vernieuwing er niet vanaf, Rolit en Escape Room The Games kennen we immers al jaren in eerdere versies/varianten. Fijn voor 999 Games dat een bijzonder leuk spel als Kwakzalvers een prijs heeft gepakt. Ik had persoonlijk graag Wingspan er als tweede winnaar naast gezien.

Michael Bruinsma van 999 Games

Meer informatie: