Spoorzoeken met 999 Games

999 Games heeft deze week het kinderspel Spoorzoeken uitgebracht. Dit is geen licentietitel, maar een eigen productie, die via de Bring & Try stand op een Ducosimbeurs bij deze uitgever is beland. Het spel is bedacht door Jeroen Lutmers en geïllustreerd door Doris Matthäus.

Spoorzoeken is een actief speurspel, waarin de spelers een door de spelleider uitgezet parcours van kaarten proberen te volgen. Onderweg staan hen verschillende opdrachten te wachten. De kaarten zijn dubbelzijdig en kunnen als richtingaanwijzer of als opdracht worden gebruikt. De spelleider leidt de spelers naar de eerste kaart en vertelt een verhaal. Vanaf nu moeten de spelers de richting van de pijlen op de kaarten volgen en zoeken naar de volgende kaart(en). Ligt een kaart met de opdracht naar boven, dan moeten ze deze uitvoeren voordat ze verdergaan. De kaart “Zoek de koekjesdief” is altijd de laatste kaart van de route. Zien de spelers deze kaart, dan moeten ze zo snel mogelijk de kaart “Koekjesdief” vinden, die door de spelleider in de buurt is verstopt. Het is mogelijk om het spel met punten te spelen. Je kunt het spel desgewenst ook (deels) buiten spelen.

Spoorzoeken is geschikt voor 2-20 spelers vanaf zes jaar en heeft een speelduur van ongeveer 15 minuten.

Meer informatie: