Beren en een speelgoedboom bij Sunny Games

De Nederlandse uitgever Sunny Games is gespecialiseerd in coöperatieve spellen voor kinderen en families. Op de persdag van Spiel 2019 liet  Max Hirschel van Sunny Games mij kort twee nieuwe spellen zien. Door mijn volle beursagenda kwam ik niet toe aan een nadere kennismaking op de stand. Ik stel de spellen hier kort voor.

Bij Familie Stapel is de inhoud van een speelgoedkist in de boom naast het huis gewaaid. Door het stapelen van de speelstukken van de gezinsleden probeer je de vier stukken speelgoed op tijd uit de boom te halen. Een draaischijf bepaalt welk gezinslid je mag verplaatsen. Wanneer de stapel gezinsleden hoog genoeg is, mag je een speelgoedfiche uit de boom halen. Het is de bedoeling dat ouders en kinderen samen overleggen en plannen. Het regelboekje bevat varianten voor meer of minder uitdaging.

Familie Stapel is een ontwerp van Steven Michiel Rijsdijk en Anne Mijke van Harten. Het spel is geschikt voor 1-6 spelers vanaf vier jaar en heeft een speelduur van ongeveer 10 minuten.

Bij het coöperatieve spel Kleine Beer gaan de spelertjes met een moederbeer op zoek naar haar verdwaalde jong. Het speelveld bestaat uit bostegels rond de speldoos, die zelf is gevuld met bergtegels en een berg. De spelers zoeken eerst een weg door het bos. Komen ze een hindernis tegen, kunnen ze die met een boomstam overwinnen. Nadat de jonge beer in de bergen is ontdekt, gebruiken de spelers hun niet verbruikte boomstammen om moeder en jong via dobbelsteenworpen thuis te krijgen. De spelers hebben gewonnen wanneer moeder en jong het bos weten te verlaten. Het regelboekje bevat een mini-uitbreiding met extra ontmoetingen, alsmede varianten voor meer of minder uitdaging.

Kleine Beer is een ontwerp van Hajo Bücken. Het spel is geschikt voor 2-5 spelers vanaf vijf jaar en heeft een speelduur van ongeveer 20 minuten.

Meer informatie: