Ab durch die Mauer winnaar innoSPIEL 2019

De innoSPIEL is een spellenprijs die innovatie in het zonnetje zet. Deze spellenprijs is in 2017 in het leven geroepen door het Friedhelm Merz Verlag, organisator van de Internationale Spieltage Spiel, en de stad Essen. De eerste winnaar was Magic Maze, de tweede Cool Runnings. De vakjury heeft voor de verkiezing van dit jaar drie genomineerden geselecteerd: Ab durch die Mauer, Detective en Keyforge. Tijdens de persconferentie van Spiel 2019 is Ab durch die Mauer uitgeroepen tot winnaar van de innoSPIEL 2019.

AB DURCH DIE MAUER schept de illusie dat speelfiguren door een muur kunnen lopen, door de innovatieve combinatie van een draaibaar speelbord en drie magneetschijven. Dit spel is ontworpen door Jürgen Adams en wordt uitgegeven door Zoch Verlag.

Meer informatie: