De spellenbranche groeit door

De barometer van de Duitse spellenbranche toont voor het vijfde jaar op rij hoge druk en zonnige vooruitzichten. De Spieleverlage e.V. meldt aan de vooravond van Spiel 2019 alweer een groei, dit jaar met 4%. In het spellensegment zijn de spellen voor families en volwassenen de grote winnaars (14%). Waren in het verleden vooral de kinderspellen de motor achter de groei, tegenwoordig is het spelen bij tieners, studenten en volwassenen steeds populairder. De Escape spellen hielden het hoge niveau vast, terwijl kaartspellen (= 10%) en dobbel- en woordspellen (+ 15%) een mooie groei vertonen. De grote winnaars van de individuele categorieën zijn brainteasers en logische spellen, met een groei van 51%. Kinderspellen laten een daling zien.

Steeds meer spellen tonen een weelderige uitvoering met hoogwaardig materiaal en indrukwekkende illustraties. Het aandeel van spellen in het duurdere segment, die vaak de grens van € 50 overschrijden, is gestegen. Voorzitter Hermann Hutter van de Spieleverlage e.V. kijkt optimistisch vooruit naar de Kerstverkopen, want spellen behoren tot de meest gewilde cadeaus onder de kerstboom.

In Duitsland wordt het speelplezier de komende weken zichtbaar op spellenbeurzen in München (Spielwiesn), Stuttgart (Süddeutsche Spielemesse) en uiteraard op het internationale hoogtepunt Spiel 2019 in Essen.

Meer informatie: