Spiel 2019: programma en SPIEL-GUIDE

De organisator van de Internationale Spieltage Spiel 2019 heeft deze week de SPIEL-GUIDE 2019 gepubliceerd. Hierin worden op 84 pagina’s de plattegronden, de standhouders en nieuwe spellen van Spiel 2019 gepresenteerd. Daarnaast bevat deze gids enkele korte spelbeschrijvingen en andere nuttige informatie, bijvoorbeeld over de panels tijdens de beurs. De papieren editie van de SPIEL-GUIDE wordt op de beurs verspreid, het PDF-bestand kun je downloaden op de website van de organisator. Daar vind je verder een overzicht met uitgevers en nieuwe spellen die na de deadline zijn aangemeld.

Meer informatie: Spiel 2019 SPIEL-GUIDE

Het online programmaoverzicht is ook beschikbaar. In de desbetreffende database kun je op zoek naar signeersessies, toernooien, speldemonstraties, presentaties enzovoort. Er is verder een overzicht met auteurs en andere bekende personen uit de scène. Een speciale gast van Spiel 2019 is bijvoorbeeld Ian Livingstone, een van de grondleggers van de Britse spellenscene. Je vindt hem op vrijdag- (16-17 uur) en zaterdagmiddag (14-15 uur) in Hal 6, standnummer K121.

Meer informatie: Spiel 2019 events

Dit jaar wordt via Twitch een live stream vanaf de beurs verzorgd, met hosts als Tom Vasel (The Dice Tower), Ella Ampongan (Ella Loves Boardgames), Manuel Fritsch (Insert-Moin), Dr. Stephan Kessler (Krimimaster), Dirk Ludewig en Daniel Staubesandt (NerdStar), Rocket Beans TV, Dominik Schönleben (nerdmeetsyou.de), Andreas Suika (AndiDev) en Frank Zirpins (Friedhelm Merz Verlag).

Meer informatie: Spiel 2019 Twitch kanaal