Treinen in Italië en Japan

Na de teaser van gisteren heeft Days of Wonder vandaag het zevende deel van de Ticket to Ride Map Collection onthuld, met speelborden voor Japan en Italië. Naar verwachting is deze uitbereiding al verkrijgbaar op Spiel 2019. In november zal de set ook in de winkels opduiken. Op de Days of Wonder website zijn al Nederlandstalige spelregels te vinden. Ik ga ervan uit dat Asmodee het spel in ons taalgebied zal distribueren.

Bij de Japanse variant zijn sommige routes gereserveerd voor een hogesnelheidstrein. Zodra deze route is voltooid, kunnen alle spelers ‘m gebruiken om hun bestemmingskaarten te behalen. Hiermee scoor je geen punten op de gebruikelijke manier, maar verplaats jij jouw voortgangsindicator op het hogesnelheidstreingebied. Aan het einde van het spel krijg je punten voor jouw positie op dat gebied.

Het Italiaanse speelbord introduceert een nieuw soort veerpont en de bijbehorende kaarten. Er staan verder zeventien regio’s op de kaart. Alle steden zijn onderdeel van een regio. Aan het einde van het spel telt iedere speler het aantal regio’s dat hij met elkaar verbonden heeft en scoort de bijbehorende punten.

Meer informatie: