WGG update

Eind augustus heb ik White Goblin Games benaderd met het volgende verzoek.

Ik ben bezig met een serie nieuwsberichten over spellen die op Spiel 2019 gaan verschijnen. Gezien het extreme overaanbod maak ik noodgedwongen mijn eigen beperkte selectie. Ik maak met plezier ook een bericht over jullie Spiel 2019 releases. Mochten jullie dit interessant vinden, zijn spelregelbestanden (die uiteraard met geen mens worden gedeeld) en beeldmateriaal welkom.

Ik kreeg afgelopen week een keurig antwoord, waaruit ik afleid dat White Goblin Games mij geen informatie verstrekt zolang ik niet bereid ben om ‘duidelijke afspraken te maken over een respectvolle omgang’ als ‘basis voor een succesvolle samenwerking’.

In de op een ruime ervaring (van mijzelf en derden) gebaseerde wetenschap dat de rol van onafhankelijke recensent schuurt met de behoeftes van deze uitgever, interpreteer ik de reactie inhoudelijk als volgt: zolang ik hun spellen, spelregels en andere uitingen onafhankelijk en kritisch blijf benaderen, verstrekken de Goblins mij geen informatie en blijft mijn toegang tot hun Twitter geblokkeerd. Zonder emotie laat zich simpel vaststellen dat wij niet compatibel zijn. Ik heb geen trek om de fanboy uit te hangen, de uitgever heeft moeite met mijn kritiek.

Ik heb mijn aanbod ingetrokken en neem de Spiel 2019 releases van de Goblins niet actief mee in mijn selectie. Een deel van hun toekomstige licentietitels krijgt hier ongetwijfeld wel een plekje, over die spellen is de informatie immers in het buitenland te vinden. Het is uiteraard ook mogelijk dat een bevriende auteur actief informatie verschaft. Ik neem me ten slotte voor op Bordspeler.nl verder geen woorden vuil te maken aan de onderliggende kleinzieligheid.