Adventure by Book van 999 Games

999 Games is deze week van start gegaan met de nieuwe spellenserie Adventure by Book. Hierin staat een stripboek met een avontuur centraal. Jij speelt een personage dat van paragraaf naar paragraaf door het verhaal wordt geleid. Jij moet daarbij puzzels oplossen, voorwerpen verzamelen en gevaren ontwijken. Er leiden meerdere routes door het avontuur, jij kiest jouw eigen weg. Deze week verscheen het eerste deel De Schatzoekers van de Kuala-archipel. Dit coöperatieve avonturenspel is geschikt voor 1-4 spelers vanaf zeven jaar. Iedere speler heeft een eigen stripboek. Omdat elk personage zijn eigen vaardigheid heeft, is de inhoud van elk boekje op maat gemaakt. De spelers bevinden zich op een archipel en gaan daar op zoek naar schatten. Deze eerste set is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2019.

999 Games verwacht komend najaar nog meer titels in deze reeks, die nu voor slechts één speler zijn bedoeld. De eerste twee titels zijn volgens de uitgever geschikt voor twaalf jaar en ouder, de derde titel voor zestien jaar en ouder. Door deze verschillen in speleraantal en doelgroep lijkt het mij een uitdaging om deze reeks duidelijk in de markt te zetten.

  • Bij Ridders reis jij als ridder door een fantasievolle middeleeuwse setting.
  • Bij Sherlock Holmes kruip je in de huid van deze detective. Je gaat op zoek naar aanwijzingen om vier zaken op te lossen.
  • Bij Gevangen! moet jij jouw ontvoerde dochter uit de handen van de kidnappers bevrijden.

Meer informatie: