Silver & Gold bij de Goblins

White Goblin Games heeft deze week het ‘draw & write’ spelletje Silver & Gold uitgebracht. Dit spel bestaat uit zevenenveertig schatkaarten. Hierop vind je schateilanden met meerdere velden, die de spelers in de loop van het spel met hun uitwisbare stiften aankruisen. Iedere speler begint met twee open schatkaarten. Elke beurt bepaalt een expeditiekaartje hoe alle spelers deze beurt hun kruisjes moet zetten. Kan of wil je de expeditiekaart niet opvolgen, dan zet je één kruisje op één van je eilanden. Bij een veld met een X mag je een extra kruisje zetten. Bij een veld met een munt kruis je een munt aan op jouw scorekaart. Bij een veld met een palm krijg je punten. Heb je een volle muntenrij op jouw scorekaart, dan noteer je het hoogste nog beschikbare aantal winstpunten. Een vol eiland leg je op jouw scorestapel. Daarna kies of trek je een nieuw eiland. Na zeven expeditiekaarten wordt een nieuwe ronde gestart. Na vier rondes volgt de puntentelling. Ik heb wat ervaring met de Duitse versie. Ik vind het spelletje zelf alleraardigst, maar heb enige zorg over de materiaalkwaliteit. Op de Duitse kaartjes bleef namelijk een lichte ‘schaduw’ van de uitgeveegde kruisjes zichtbaar. Maar wellicht lag dat aan ons poetsmateriaal.

Silver & Gold is een ontwerp van Phil Walker-Harding. Het spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van 20 minuten.

Meer informatie: