Japon Brand op Spiel 2019

Het Japanse uitgeverscollectief Japon Brand heeft de nieuwe releases voor Spiel 2019 bekendgemaakt. Vanaf vandaag kun je de spellen voorbestellen. Verzenden is niet mogelijk, je moet de spellen op de beurs zelf afhalen. Je vindt Japon Brand dit jaar in Hal 4 (standnummer 4D-113)

De ‘voorbestelprijzen’ van Japon Brand zijn een of twee euro hoger dan de prijzen op de beurs, maar bedenk dat populaire titels in het verleden vaak op donderdagmorgen waren uitverkocht.

Het aanbod van 2019:

  • In Beluga speel je een walvis op zoek naar haar jong. Je speelt in twee fasen. In de eerste fase verzamel je ijskaarten, die je in de tweede fase moet je ze uitspelen. Ondertussen moet je uitkijken voor vraatzuchtige ijsberen.
  • Fillit is een abstract bordspel, waarbij je via het geschikt (ver)plaatsen van jouw speelstukken al jouw fiches op het speelbord probeert te krijgen.
  • Monster Party is een kaartspel waarbij je vijf verschillende monstersoorten probeert te verzamelen. Als er een mens opduikt, worden de monsters bang en gaan ze ervandoor.
  • New Sakura is een opvolger van Sakura. De bijzondere speelkaarten vormen de bladen van een kersenbloesem. Er zijn drie varianten. De eerste is een tweepersoonsspel waarbij je kaarten verzamelt. Bij het tweede spel vorm je een bloem, waarbij de relatieve waarde van de bladen en de kern van belang is. Bij de derde variant probeer je jouw hand leeg te spelen door bloemen te vormen.
  • Bij het bordspel Numberplace City bouw je een onderwaterstad. De spelers bouwen tegelijk. Een belangrijke (Sudoku-achtige) beperking: hetzelfde gebouw mag niet in dezelfde rij, kolom of wijk. Heb je de minimale hoeveelheid gebouwd, dan mag je acties gebruiken. Voorbeelden van acties: pak de startspelersteen, draai het bord, win het spel.
  • Bij Orchard Ocean start je als fruitteler met een kleine haven. Je hebt het voornemen om een nieuwe boomgaard te ontwikkelen op een eiland in de oceaan. Daartoe moet je kapitaal en arbeiders verzamelen. Vervolgens lok je klanten door producten te ontwikkelen en winkels te openen waar jouw fruit wordt veredeld tot delicatessen.
  • Rect is een abstract spel. Jouw pion beweegt over het bord. Waar hij afbuigt en waar hij eindigt laat je een chip achter, die later door niemand mag worden gepasseerd. De laatste verplaatsbare pion is de winnaar.
  • Stinky is een behendigheidsspel. Je gooit dobbelstenen naar de stinkerd. Als stenen met een som van zes of meer ogen op stinkykaarten zijn beland, heb je succes. Dit levert uiteindelijk winstpunten op.
  • Bij het kaartspel Trimau: Grand Tour proberen de spelers als eerste hun kaarten kwijt te raken. De kaarten tonen drie wielrenners in verschillende banen en kleuren. De actieve speler legt een kaart af wanneer deze past bij de kaart op de aflegstapel. Staat de pion op een baan, dan hoef je de kleur van deze enkele baan te matchen.  Zo niet, moet je twee banen matchen. Je kunt de marker verplaatsen. Als de volgende speler niet kan, mag je nog een keer.

Meer informatie: