Het verhaal van 999 Games

999 Games komt volgende week met het storytelling kaartspel Storiez. Het spelmateriaal bestaat uit een stapel met tien themakaartjes, een stapel met vijftig motiefkaartjes en een zandloper van negentig seconden. De startspeler draait een thema om en kiest een bij de afgebeelde scene passend thema. Vervolgens draait hij een motief om en maakt van de combinatie de aanzet tot een verhaal. De volgende speler kan het verhaal voortzetten met een volgende motiefkaart of het verhaal stoppen. Stopt hij het verhaal, dan neemt hij de gespeelde motiefkaartjes. De andere spelers moeten hun geheugen aanspreken om samen de motieven in de juiste volgorde te noemen. Lukt dit binnen 90 seconden, dan krijgen de uitgedaagde spelers allen één motiefkaart als beloning. Lukt dit niet, dan krijgt de uitdager twee motiefkaarten als beloning. De winnaar is degene die als eerste vijf motiefkaartjes weet te verzamelen.

Storiez is een ontwerp van Jürgen Heel. Het spel is geschikt voor 2-5 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van 15 minuten.

Meer informatie: