Western Empires bij 999 Games

Ruim vijf jaar geleden ontwikkelden John Rodriguez en Flo de Haan, in samenwerking met een groep testers uit Nederland en Amerika, een volledig herziene versie van Avalon Hill’s Advanced Civilization, de populaire heruitgave van Francis Tresham’s klassieker uit 1980. 999 Games en Pegasus Spiele brachten Mega Civilization vervolgens eind 2015 op de markt. We zijn een paar jaar verder, de samenwerking met Pegasus is voorbij, de rechten op de naam Civilization liggen ergens anders en het spelsysteem was blijkbaar rijp voor een knip en een extra auteur (Gerart de Haan).

999 Games heeft zes weken geleden de website voor de opvolger Western Empires gelanceerd. In dit strategische ontwikkelingsspel voor 5-9 spelers leid jij jouw beschaving door 8000 jaar geschiedenis. Met de t.z.t. te verschijnen opvolger Eastern Empires kun je dit spel combineren tot een strategisch spektakelstuk voor 18 spelers: Mega Empires. Mag het voor jou wat minder ruig? Western Empires bevat ook een scenario voor vijf spelers met een kortere speelduur.

999 Games produceert tevens een errata kit en een upgrade kit voor Mega Civilization.

De auteurs hebben een Facebookgroep voor dit spel opgestart, waar je de komende weken actuele informatie kunt vinden.

999 Games demonstreert het spel begin augustus op Gen Con, Western Empires wordt vervolgens op Spiel 2019 uitgebracht.

Meer informatie: