Yogi van 999 Games houdt je lenig

999 Games heeft deze week een lekker gek en lollig actiespelletje uitgebracht. Yogi bestaat uit 54 kaarten met maffe opdrachten. De spelers trekken om de beurt telkens één kaart. Je moet alle aanwijzingen op de door jou getrokken kaarten tot het einde van het spel opvolgen. Groene kaarten voer je gewoon uit, oranje kaarten moet je op het aangegeven lichaamsdeel bewaren. Omdat de aanwijzingen cumuleren, ontstaan er vanzelf knotsgekke en onmogelijke situaties, waardoor spelers uitvallen. De laatste actieve speler wint het spel. Het regelboekje bevat ook een variant voor teams. Afhankelijk van de speelgroep kun je verder kaarten verwijderen die te lastig lijken.

Ik heb twee weken een gezellig potje gespeeld met Ivo en Bert van 999 Games en Bastiaan van Nox’ Spellenzolder. Al vrij snel moesten spelers zich in onmogelijke bochten wringen om aan alle opdrachten te voldoen. Dit is een leuke ijsbreker wanneer een speelgroep is te porren voor ludieke gekkigheid (wat bij genoemde heren geen probleem bleek).

Yogi is ontworpen door Behrooz “Bez” Shahriari en geïllustreerd door Simon Caruso. Het spel is geschikt voor 3-10 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 20 minuten.

Meer informatie: