Spiel der Spiele 2019: Forbidden Sky

Gisteren is de winnaar van het Spiel der Spiele 2019 bekendgemaakt. Deze Oostenrijkse spellenprijs wordt sinds 2001 uitgereikt door de Wiener Spiele Akademie. De hoofdprijs gaat dit jaar naar Forbidden Sky van Matt Leacock, dat in het Duitse taalgebied wordt uitgegeven door Schmidt Spiele en bij ons door White Goblin Games (Het Verlaten Station).

Daarnaast belonen de Oostenrijkers elk jaar een lading spellen met het predikaat ‘Spiele Hit’. De kinderhits zijn Farbenmonster, Hempels Sofa, Monsieur Carrousel en Purzelbaum. De familiehits zijn Hakenschlagen, Memofant en Silver & Gold. De vriendenhits zijn Hexenhaus, Men at Work  en Spring Meadow. De experthits zijn Carpe Diem, Lift off en Spirit Island.

Ten slotte gaat de Sonderpreis zum Spiel der Spiele naar Der Unterhändler van A. J. Porfirio, uitgegeven door Frosted Games.

Commentaar: zoals gebruikelijk verrast het Spiel der Spiele met een winnaar die bijna niemand op de radar had staan. De Oostenrijkers hebben hun eigen plekje in het spellenprijzencircuit, ze laten zich weinig tot niets gelegen liggen aan de rest van de wereld. En dat is eigenlijk best wel leuk en verfrissend.

Meer informatie: