Kaarten met Quined Games

De Nederlandse uitgever Quined Games komt dit najaar met twee kaartspellen voor de Europese markt, die eerder zijn uitgegeven door Button Shy. Deze kaartspellen zijn klein in formaat en prijs, maar volgens de uitgever groot in speelplezier.

Sprawlopolis is een coöperatief card drafting en city building spel voor 1-4 spelers, waarin je een nieuwe stad vanaf de grond opbouwt. Het spel bevat slechts achttien kaarten en maakt gebruik van een variabel scoresysteem. Aan het begin van het spel worden willekeurig drie kaarten getrokken, waarvan de achterkanten bepalen hoe je punten kunt verdienen. Het doel van elk potje is om een stad te bouwen met een zo groot mogelijk gebied per soort, zonder heel veel verschillende wegen aan te leggen. Dit spel is een ontwerp van Steven Aramini, Danny Devine en Paul Kluka. Het spel duurt 15 tot 20 minuten. [Info: BGG].

Circle the Wagons is een competitief card drafting en territory building spel voor twee spelers, waarin je strijdt om de beste kaarten. Ook dit spel bevat achttien kaarten en ook hier worden aan het begin van het spel drie scorekaarten geselecteerd. Het doel van het spel is om de kaarten uit te zoeken die jouw gebied op de beste manier uitbreiden, zonder andere gunstige kaarten te laten liggen voor jouw tegenstander. Gebieden scoren punten afhankelijk van hun grootte, de willekeurig gekozen kaarten voegen daaraan drie manieren van punten scoren of verliezen toe. Ook dit spel is een ontwerp van Steven Aramini, Danny Devine en Paul Kluka. Het spel duurt ongeveer 15 minuten. [Info: BGG].

Update: inmiddels is een derde spel aan deze minireeks aangekondigd. Ik heb hierover geen informatie van de uitgever ontvangen en beperk me noodgedwongen tot een korte beschrijving. Stew is een press-your-luck kaartspel. Je verzamelt ingrediënten voor een stoofpot. Ondertussen probeert ongedierte jouw smakelijke hap te verorberen. Als je te lang wacht, vreten de buren jouw pot op. Dit spel voor 2-4 spelers is een ontwerp van Jason Glover.

Meer informatie: