Hunter & Cron duiken in AquaSphere

Hunter & Cron is meer dan een leuk en informatief Duitstalig YouTube kanaal over spellen. Ze organiseren ook de spellenbeurs Berlin Brettspiel Con (dit jaar van 19 t/m 21 juli) en onder de naam Hunter & Cron Edition geven ze spellen uit. Deze zomer komen ze met een Hunter & Cron Edition van Stefan Feld’s bordspel AquaSphere, inclusief een uitbreiding (een deck met 24-30 kaarten, dit is nog een ‘work in progress’). Je kunt het spel voorbestellen via hun website. Hetzelfde geldt voor de uitbreiding. De eerste uitlevering volgt op en vlak na de bovengenoemde beurs.

Van dit spel verscheen in 2014 een Nederlandstalige editie bij Quined Games, maar die is volgens mij al een tijdje uitverkocht. De AquaSphere is een wetenschappelijk station op de zeebodem. Iedere speler leidt daar een team met twee personen, een ingenieur en een wetenschapper, elk in hun eigen zone. Daarnaast bestuur je meerdere robots die jouw acties uitvoeren. De ingenieur programmeert de robots en bepaalt daarmee welke acties zij zullen uitvoeren. Hiertoe beweeg je jouw ingenieur via de afgebeelde lijnen naar de programma’s op het desbetreffende speelbordje. De wetenschapper bepaalt waar de robots hun acties uitvoeren, door tegen betaling van tijdfiches naar de verschillende sectoren van het station te bewegen. Met de acties kun je o.a. jouw lab uitbreiden, tijdfiches nemen, kristallen pakken, een duikboot plaatsen of een researchkaart pakken. Je verdient o.a. winstpunten via meerderheden, bepaalde researchkaarten, kristallen, een complete vloot duikboten, een voltooid lab enzovoort.

Meer informatie: