Outer Rim, een nieuw Star Wars bordspel

Fantasy Flight Games heeft vandaag een nieuw Star Wars bordspel aangekondigd. In Star Wars: Outer Rim kruip je in de huid van een personage uit de onderwereld van het Star Wars universum. Als premiejager, huurling of smokkelaar probeer je de beroemdste schavuit van het universum te worden. Hiertoe moet je tien roempunten zien te verzamelen via diverse bronnen: het behalen van het persoonlijke doel van jouw personage, premies incasseren, smokkelwaar afleveren enzovoort.

Alle spelers beginnen met een eenvoudig ruimteschip en kiezen vervolgens hun eigen pad. Via gevaarlijke hyperspace routes reis je tussen de planeten van de Outer Rim, voer je criminele opdrachten uit en probeer je vijandelijke patrouilles (van vier verschillende facties: keizerrijk, rebellen, Hutts en misdaadsyndicaten) en andere gevaren te ontwijken. Mocht je een patrouille weten te verslaan, dan levert dat een hoop roem op. Doe je opdrachten voor een factie, dan kan dit een belangrijke bondgenoot opleveren (maar net zo belangrijke vijanden bij de andere facties).

In de loop van het spel verzamel je de middelen om jouw schip te verbeteren, of in te ruilen voor een beter exemplaar. Onder bepaalde omstandigheden kun je zelfs eindigen met een iconisch Star Wars schip als de Millennium Falcon.

Jouw schip bestuur je uiteraard met jouw piloot. Je kunt kiezen uit acht personages met eigen vaardigheden en persoonlijke doelen, waaronder Han Solo, Boba Fett, Jyn Erso of Lando Calrissian. Daarnaast probeer je de ideale bemanning te verzamelen, die jouw schip versterkt met nieuwe vaardigheden en eigenschappen. Je hebt de vaardigheden van jouw personage en bemanning nodig om de gebeurtenis te doorstaan die je aan het einde van elke beurt moet trekken. Succes levert roem en credits op, mislukkingen beschadigen jouw schip, verpesten jouw reputatie of erger. De vaardigheden test je via dobbelstenen. Die gebruik je ook in de gevechten en bij jouw criminele opdrachten.

Star Wars: Outer Rim is een ontwerp van Corey Konieczka en Tony Fanchi. Het spel is geschikt voor 1-4 spelers vanaf veertien jaar en heeft een speelduur van 120-180 minuten. Dit spel wordt in het tweede kwartaal van 2019 verwacht.

(c) & tm lucasfilm ltd

Meer informatie: