Apenstreken van Knizia

Jumping Turtle Games komt binnenkort met de eerste titel van 2019, een nieuwe editie van Reiner Knizia’s push-your-luck spelletje Cheeky Monkey. Een zak wordt gevuld met 52 kleine dierenfiches met acht diersoorten. Per diersoort ligt er een bonusfiche op tafel, die aangeeft hoeveel ervan zijn. De actieve speler trekt een fiche uit de zak. Ligt dit dier ook bovenop de scorestapel van een medespeler, dan mag je dat fiche stelen. Daarna beslis je of je verder speelt of je beurt beëindigt. Speel je verder, dan trek je een nieuw fiche. Is dit gelijk aan de vorige, dan ben je de pisang en moet je de deze beurt gewonnen fiches weer in de zak gooien. Is dit verschillend, dan mag je weer stelen enzovoort. Met een brutale aap mag je een wisseltruc uithalen. Wanneer je jouw beurt beëindigt, leg je de gewonnen fiches in de gewenste volgorde op jouw scorestapel. Aan het einde van het spel krijg je één punt per fiche. Per diersoort krijgt de speler met de meeste fiches een bonus die kan oplopen tot tien punten.

Cheeky Monkey is geschikt voor 2-6 spelers vanaf vier jaar (door aangepaste regels voor jongere spelers) en heeft een speelduur van ong. 15 minuten.

Meer informatie: