Een gestroomlijnde nieuwe versie van Hoogspanning

Vijftien jaar na dato (tien in Nederland) heeft Friedemann Friese besloten om komend voorjaar zijn succesnummer Hoogspanning opnieuw op te laden. 999 Games is ingeplugd bij de eerste productierun, waardoor Hoogspanning Recharged ook bij ons al in de loop van maart wordt verwacht. Volgens 999 Games geven verschillende spelregeltoevoegingen, twee verschillende speelborden met elk hun eigen karakter en spelregels voor twee spelers nog meer uitdaging dan de klassieke voorganger. De Duitse uitgever spreekt over minimale aanpassingen van de vormgeving en kleine regelverbeteringen om een soepel spelverloop te bevorderen.

De eerste Nederlandstalige editie van dit spel verscheen in de zomer van 2009 bij 999 Games. Dit spel won in 2010 zowel de Nederlandse Spellenprijs als de Gouden Ludo.

2F-Spiele heeft voor begin 2019 verder een FAQ met de noodzakelijke aanpassingen en actualiseringen van de bestaande uitbreidingen aangekondigd. Deze worden bij toekomstige herdrukken uiteraard verwerkt, waarna de desbetreffende uitbreiding ook wordt voorzien van het ‘recharged’ symbool.

Meer informatie: