Nederlandse Spellenprijs – experts 2018

De jury van de Nederlandse Spellenprijs, de kwaliteitsprijs voor in het Nederlands gepubliceerde gezelschapsspellen, heeft vanavond aan de vooravond van het Spellenspektakel in Eindhoven de winnaars van de Nederlandse Spellenprijs 2018 bekendgemaakt.

De winnaar van de Nederlandse Spellenprijs – experts 2018 is het bordspel Gaia Project, een ontwerp van Jens Drögemüller en Helge Ostertag, uitgegeven door White Goblin Games. Het spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf twaalf jaar en heeft een speelduur van 60-150 minuten.

Juryoordeel: dankzij een prachtige mix van spelmechanismen biedt dit spel de speler veel diepgang. Een variabel speelbord, veertien mogelijke buitenaardse rassen en een veelheid aan tactische en strategische keuzes zorgen samen voor een immense herspeelbaarheid. De strijd om de overwinning vindt plaats op zoveel fronten, dat dit spel telkens weer uitdagend is.

De andere genomineerden in deze categorie waren Chimera Station (uitgever: Game Brewer) en Paco Ŝako (uitgever: Paco Ŝako).

De Nederlandse Spellenprijs is dit jaar voor de achttiende keer uitgereikt. De prijs is verdeeld in twee categorieën: de Nederlandse Spellenprijs voor familiespellen en de Nederlandse Spellenprijs voor expertspellen. Een familiespel is zonder meer geschikt voor een groot publiek, waaronder kinderen vanaf acht jaar. Een expertspel is geschikt voor spelers met meer speelervaring.

Meer informatie: