Heerlijk Spelen 2018

White Goblin Games heeft al jaren de goede gewoonte om zijn spelerspubliek te trakteren op een gratis magazine met informatie over populaire bekende titels en binnenkort verwachte spellen. Dit magazine wordt onder meer verspreid via de spellenwinkels. Bordspeler.nl ontvangt al een paar jaar geen informatie van deze uitgever, en de toegang tot hun Twitteraccount is ook geblokkeerd, dus is dit een mooie kans om even te snuffelen aan de plannen van de Goblins. Het achtste nummer van ‘Heerlijk Spelen’ bevat een paar verrassingen die leuk zijn om hier te delen.

De Goblins hebben sinds kort een voet tussen de deur bij de Duitse uitgever Abacusspiele. Dit levert Nederlandstalige versies van het kaartspel Bang! en het daarvan afgeleide dobbelspel op. Het leuke legspel Cacao is onlangs door 999 Games afgestoten en wordt nu door de Goblins uitgegeven. De uitbreiding Chocolatl is al voor dit jaar aangekondigd, de uitbreiding Diamante volgt in 2019. Het blufspelletje Party Bugs komt ook uit de hoek van Abacus, hetzelfde geldt voor het hectische grabbelfestijn Alles aan Boord?!. Het uitmuntende tweepersoonsspel Targi verhuist ook van 999 Games naar de Goblins. Ik hoorde van de week dat Carcassonne door Berg en Dal de omgekeerde route gaat bewandelen, maar deze variant staat vreemd genoeg nog wel prominent in dit blad.

Meer informatie: