Ravensburger heeft impact

Ravensburger heeft het nieuwe dobbelspel Impact uitgebracht. Het meertalige regelboekje bevat ook Nederlandstalige spelregels, dus zal dit spel een dezer dagen ook in Nederland opduiken. Het spelmateriaal bestaat uit zesentwintig dobbelstenen, waarop één lege zijde en symbolen van elementen zijn afgebeeld (onweer, orkaan, vuurzee enzovoort). In de doos wordt een schuimrubberen matje gelegd, waarna deze dienst doet als dobbelbak. Afhankelijk van het spelersaantal krijgt iedere speler 5-8 stenen. Een van de overgebleven stenen wordt met een symbool zichtbaar in de doos gelegd.

De actieve speler gooit, dropt of smijt één van zijn stenen in de bak. Stenen die hierdoor direct of indirect uit de bak vliegen gaan meteen uit het spel; hetzelfde geldt voor worpen met lege zijdes. Werp je meerdere keren hetzelfde symbool, dan leg je deze stenen bij jouw voorraad en is de volgende speler aan de beurt. Werp je alleen verschillende symbolen, dan mag je nogmaals gooien. Is de bak aan het begin van jouw beurt leeg, dan werp je al jouw stenen en mag je vervolgens gelijke symbolen naar jouw voorraad halen. De laatste speler met dobbelstenen wint het spel. Het spel heeft een regelvariant waarbij een vooraf bepaalde elementsoort speciale fratsen (iedereen gooit een steen, stenen stapelen en als toren gooien enzovoort) activeert wanneer twee van deze symbolen opduiken. Wanneer je het helemaal bont wilt maken, kun je dit met alle elementsoorten tegelijk doen.

Impact is een ontwerp van Dieter Nüßle. Het spel is geschikt voor 2-5 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ong. 15 minuten.

Meer informatie: