Portal Games op Spiel 2018

De Poolse uitgever Portal Games komt met drie nieuwe spellen naar Spiel 2018: Detective, Monolith Arena en de Amazons uitbreiding van Imperial Settlers. Je vindt deze uitgever op Spiel 2018 in hal 3, standnummer O118. Vanaf vandaag kun je de nieuwe spellen (voor)bestellen via de Portal Games website.

Portal Games Benelux is de komende weken actief op evenementen in Nederland en België. Op Noorderspel (zaterdag 22 september in Groningen) liggen in elk geval Detective, Monolith Arena en Robinson Crusoe op tafel. Op het Spellenfestival (zondag 30 september in Genk) pakken ze uit met Detective, Monolith Arena, Robinson Crusoe, Crazy Karts, Alien Artifacts, My Happy Farm, Neuroshima HEX! 3.0, Tides of Time & Tides of Madness en Legacy. Uiteraard staan ook het Spellenspektakel en Spel op de planning, maar daarover later meer.

In Detective: A Modern Crime Boardgame zijn de spelers speurneuzen in dienst van ANTERES. Via de database van deze organisatie krijgen ze toegang tot informatie over verdachten, getuigen, arrestaties en rechtszaken. Dit coöperatieve, verhaalgestuurde deductiespel bevat vijf scenario’s, die je als campagne kunt spelen (een zesde scenario wordt dit najaar als mini-uitbreiding aangeboden). Het spelsysteem vermengt unplugged spelmateriaal met een complementaire online database, die je via het web kunt benaderen. Soms word je ook gevraagd om andere webtools te gebruiken (Google, Wikipedia enzovoort). Het spel is ontworpen door Przemysław Rymer, Jakub Łapot en Ignacy Trzewiczek, is geschikt voor 1-5 spelers vanaf zestien jaar en heeft een speelduur van 120-180 minuten.

Monolith Arena is een tactisch robbertje vechten in een fantasy setting, dat is gebaseerd op het spelsysteem van Neuroshima HEX!. Het spel bevat vijf verschillende facties, met unieke vaardigheden en eenheden. Iedere speler heeft een Monolith, die dienst doet als hoofdkwartier en die drie tokens met speciale krachten bevat. Wanneer een vijand jouw Monolith beschadigt, ontsluit je gaandeweg deze tokens. Zo word je sterker naarmate je zwakker wordt. Het spel is ontworpen door Michał Oracz, is geschikt voor 2-4 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van 30-45 minuten. Monolith Arena wordt op Spiel 2018 uitgebracht.

Amazons is de derde grote uitbreiding van Imperial Settlers. Dit volk gebruikt deck building elementen om jouw deck gedurende het spel te modificeren. De Amazons krijgen ook veel bonussen voor het bouwen van hun goedkope factiekaarten.

Meer informatie: