Itchy Monkey op Kickstarter

De Nederlandse uitgever Black Box Adventures heeft gisteren een Kickstarter voor het nieuwe bordspel Itchy Monkey gelanceerd. Itchy Monkey is een abstract spel waarbij je jouw luizenkolonie op apen probeert uit te breiden.

Een individuele speelbeurt bestaat uit twee fases. In de eerste fase krijg je nieuwe werkluizen (“spawn”) op één van de apen waar je reeds luizen bezit. Dit is standaard één luis, maar koningin-luizen leveren extra luizen op. In de tweede fase mag je één van jouw luizen naar een aangrenzende aap bewegen (“jump”) OF de aap bewegen. Als deze aap tegen een andere aap botst, mag je in één klap meerdere luizen naar de gebotste aap bewegen (“bump”). Als er minstens vijf werkluizen op één aap zitten, mag je in plaats van bewegen alle luizen op die aap verwijderen (“nitpicking”). Wanneer je een kolonie (= drie werkluizen op dezelfde aap) op vijf verschillende apensoorten, vier dezelfde apen of op drie gorilla’s bezit, win je het spel. Voor meer variatie hebben de apen ook nog speciale vaardigheden die je naar eigen inzicht kunt toevoegen.

Itchy Monkey is taalonafhankelijk (met NL spelregels), geschikt voor 2 – 4 primaten vanaf acht jaar en heeft een speelduur van 15-45 minuten. Het spel is ontworpen door de Deen Allan Kirkeby en geïllustreerd door Maarten de Schrijver.

De Kickstarter loopt tot 21 juni. Na een succesvolle campagne wordt het spel in november 2018 verwacht.

Meer informatie: