Ticket to Ride New York

Days of Wonder heeft vandaag een nieuwe Ticket to Ride variant aangekondigd. Ticket to Ride: New York wordt gepresenteerd als een vlotte en compacte versie van dit populaire spelsysteem. Het spel speelt zich af in New York tijdens de jaren zestig. Hier vorm je geen treinroutes, maar draait het om taxi’s. In jouw beurt mag je één van drie actiemogelijkheden kiezen en uitvoeren: transportkaarten trekken, een route claimen door de juiste kaarten uit te spelen of bestemmingskaarten trekken. Je verdient punten door routes te claimen, de locaties op bestemmingskaarten te verbinden en voor de toeristische attracties op jouw routes. Niet behaalde bestemmingskaarten leveren strafpunten op.

Ticket to Ride: New York is ontworpen door Alan Moon, geschikt  voor 2-4 spelers en heeft een flitsende speelduur van 10-15 minuten. Het spel bevat onder meer een speelbord met een kaart van Manhattan, zestig plastic taxi’s in vier kleuren, 44 transportkaarten en 18 bestemmingskaarten. Op de website van Days of Wonder vind je o.a. een PDF met Nederlandstalige spelregels.

Ticket to Ride: New York wordt in juli uitgebracht en heeft een adviesprijs van € 20,-. Enigma en Asmodee Belgium distribueren de Nederlandstalige editie.

Meer informatie: